Målbild – Glada och återkommande gäster

21 oktober 2024

Nyheter

Bakom kulisserna

Häng med runt på vår anläggning och träffa oss som arbetar på Runö Möten & Events. Här kommer en inblick i Peppes vardag. Han är en av de stjärnor som serverar våra gäster luncher, middagar och fikapauser att minnas.

restaurang – bakom kulisserna

Vardagens utmaningar och glädjeämnen

Jag tycker att jag har det absolut bästa jobbet här på Runö Möten & Events, säger Peppe som arbetar i restaurangen. När vi rår om gästerna är de nästan alltid på gott humör. De är nöjda med dagens insats och många sprudlar av idéer, har nära till skratt. Att god mat dessutom får de flesta att må väldigt gott gör inte arbetet sämre.

Så, vad är det bästa med ditt jobb Peppe?
– Det måste vara arbetet med de stora evenemangen. Då händer det saker i varje vrå, vi är fler som jobbar tillsammans och skapar en bra upplevelse för gästerna. Jag tycker så mycket om det nära arbetet med gästen, känslan av att göra deras kväll till något extra. Att de ska längta tillbaka till oss om och om igen.

Kan du berätta om någon rolig incident som du varit med om?
– Det kan vara de gånger då jag faktiskt inte lyckats hålla igen. Sången kan ibland bara bubbla över. Det är inte alltid uppskattat av mina kollegor, men gästernas förvåning… 🙂

Nyligen serverade du under en teaterföreställning som pågick under middagen. Hur var det?
– Jo, det var lite av en utmaning. Att inte själv få stämma upp i sång när de sjöng från scen, att koncentrera sig på jobbet när man helst ville fundera på att lösa mordgåtan. Men det gick bra, och vilken rolig kväll det var. Det är något visst med temamiddagar!

Mer om restaurangen
Förrätt dukat RM&E (2)Peppe

Restaurang – bakom kulisserna

Detaljer som bara ska sitta

Troligen reflekterar du som gäst inte så mycket över hur väl kniven är putsad, hur servetten är vikt, i vilken ordning frukten, osten och sötsakerna på fikabuffén är uppdukad. I vårat arbete ingår hundratals små, små detaljer som bara måste sitta för hela intryckets skull. Detaljer som ligger djupt förankrade hos mig och mina kollegor, berättar Peppe.

Många av oss har arbetat i restaurangbranschen i många år och älskar att skapa en härlig stämning i restaurangen för våra gäster. Känslan sprids när servicen är på topp, när alla trivs och har roligt.

restaurang

Ett inbjudande middagsbord

När vi frågar Peppe om hans tips för att njuta lite extra av en måltid, svarar han glatt. ”Duka fint, både till vardags och fest. Prova att göra en ny dukning. Vik dina servetter på ett nytt sätt, dekorera med pynt från naturen. Ett enkelt knep för att skapa en annan känsla på bordet är att leka med placeringen av både glas och bestick. Placera glasen lite snett och se vad som händer”.

Läs om Runö Möten & Events restaurang

restaurang

Evenemang som kryddas i restaurangen

Kombinera ett besök i restaurangen med en konstvisning, en konsert eller ett möte. Håll dig uppdaterad om allt roligt som händer här genom att följa oss på sociala medier. Eller klicka på länken händer hos oss, så hänger du med.

Händer hos oss

Aktuellt hos oss