Fröknäcke med bakad äppelkräm

10 mars 2023

Runötipset

Receptet på Runö Möten & Events goda fröknäcke

Varsågod – ta del av receptet på det populära fröknäcket vi serverar i restaurangen. Brödet går åt som smör i solsken och passar minst lika bra till ostbrickan som till lunchen. Så går du i baktankar, testa gärna hemma!

IMG 8950Knäcke

Månadens aptitretare

Krispigt, hälsosamt & riktigt gott

Fröknäcket passar utmärkt med en god bit hårdost, en oströra eller marmelad. På mässan gjorde vi ett par olika röror. En av äpple och en baserad på den goda osten från Wrångebäck. Till det serverade vi varm äppelmust med kanel från Roslagens musteri.

Runö Möten & Events fröknäcke

Gör så här:

Sätt ugnen på 160 grader.

Blanda alla torra ingredienser.

Tillsätt olja och vatten, rör till en geléliknande deg.

Kavla tunt mellan två bakplåtspapper på plåt.

Dra bort det översta pappret och grädda brödet cirka 70 minuter.

 

Baka din egen äppelkräm

Gör så här:

Kärna ur äpplena.

Baka dom i ugn på 150 grader, ca 30-40 minuter tills att det börjar spricka.

Mixa med skalet på för vacker färg.

Häll upp i burkar och använd till frukost, mellis eller till osten.

Ingredienser till 5 plåtar fröknäcke
  • 1 liter glutenfria havregryn
  • 2,5 dl linfrö
  • 2 dl pumpafrön
  • 2,5 dl solrosfrön
  • 2 dl majsmjöl
  • 2,5 dl sesamfrön
  • 7 msk fiberhusk
  • 2,5 tsk salt eller efter smak
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1,5 liter kokhett vatten
  • 2 tsk brödkryddor