Rawfoodbollar med julsmaker

7 december 2022

Runötipset

Ebbas rawfoodbollar med julsmaker

På våra fikabufféer finns inte bara frukt, ost och kex. Här finns alltid några sorters godsaker som ofta är signerade av Ebba. Hennes talang har under hösten fått många av våra gäster att längta tillbaka.

Bartomte 2Ebba (2)

Månadens aptitretare

Rawfood by Ebba

Frågar du Ebba vad som är viktigast till jul så kommer ett välfyllt gottebord högt upp på listan. Till vardags håller hon mestadels hus i bageriet men hjälper gärna kockarna i köket med middagar, bakning och desserter.

Juligt och ljuvligt till helgerna!

Gör så här:

1.  Lägg dina nötter i en matberedare och hacka grovt. Ta ut en del (ca 100 g) och spara till senare.

2.  Fortsätt att mixa resten till ett nötsmör. Det tar ett par minuter. Lägg sedan nötsmöret i bunke.

3.  Mixa dadlarna, några i taget så att matberedaren orkar med. Lägg i bunken.

4.  Tillsätt kakao, kardemumma, vaniljsocker och ungefär hälften av det sparade nöthacket.

5.  Krama ihop till en fin massa och rulla sedan till små bollar.

6.  Smält chokladen i mikron eller över vattenbad.

7.  Täck dina rawfoodbollar med ett tunt lager choklad och rulla sedan i nöthacket.

Ingredienser till rawfoodbollarna
  • 250 g valfria naturella nötter/fröer/kärnor
  • Prova gärna mandel, cashew, kokos och pistage
  • 200 g urkärnade dadlar
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad